Trevligt besök i värmen...

Nu har vi äntligen fått i ordning vårt datarum/gästrum! Tidigare har det mest fungerat som slit- och slängrum där allt skräp har hamnat som vi inte velat ha framme. Men i söndags åkte vi och hämtade en bäddsoffa som vi köpte via BLOCKET och så passade vi på att möblera om och rensa sånt som vi inte ville ha eller ville flytta till andra delar av huset.

Här har vi slutresultatet...vi blev riktigt nöjda faktiskt!
image152

Igår eftermiddag kom mamma, pappa och Ludwig på besök. Ludwig kom som en bonus...han överraskade mig totalt när han helt plötsligt stog bakom ryggen på mig. Jättekul att han tog sig tid att följa med ;o)



image153

När Marcus kom hem grillade vi och umgicks i den sköna sommarvärmen. Hugo och mormor busade på som galningar som vanligt. Hugo var klippt slut när kvällen kom men vägrade ändå sova...först klockan 21:00 somnade han uppe i sin säng medan vi fortfarande satt nere i vardagsrummet och fortsatte prata och umgås runt en smarrig godisskål.

image154
Mormor och Hugo busar som vanligt!

image155
Herr och fru Kindevåg

image156
Min kära lillebror Ludwig!

Mamma och pappa hade med sig en björnbärsplanta också...förhoppningsvis ska vi hitta en bra plats till den ute i vår stora trädgård. Ska bli mumsigt att kunna gå ut på tomten och plocka en skål full med björnbär i framtiden. Nu saknas bara lite hallon, smultron röda och svarta vinbär och eventuellt en krusbärsbuske också så är jag nöjd sen. Jag vill att barnen ska kunna gå och mumsa i sig bär på sommaren...det är sådana härliga sommarminnen som jag har som jag önskar att även mina barn ska få uppleva.

Kram

Midsommar i Avesta!

Nu har vi kommit hem efter en mycket trevlig helg i Avesta hos Mia, Stefan och Seth. Vi åkte uppöver i fredags och kom fram runt 16-tiden. Tyvärr var inte vädret helt på topp men vi hann vara ute en liten stund på deras fina altan och vi hann faktiskt även grilla lite innan kylan och regnet slog till.

                                                               
 
   

Seth och Hugo behövde lite tid på sig för att komma igång och leka...det blev ganska mycket gnäll från båda håll och Hugo´s favorituttryck hördes ofta;  "Den e min!" Men stundtals fungerade det jättebra och det var mysigt att se dom springa runt och busa och kramas med varandra.

   


På kvällen blev det filmtittande och tårtätande! Mia och Stefan hade gjort en jättesmarrig marrängtårta med jordgubbar...mums!!!!! Den gick åt på en gång =)



Tyvärr blev det lite stressigt idag på morgonen när vi skulle bestämma oss för att stanna till efter maten eller åka så att Hugo kunde sova i bilen. Marcus kände att det kunde vara skönt att komma hem och hinna klippa gräset och jobba lite inför morgonmötet som han håller i på måndagmornar på jobbet. Vi har även ringt på en bäddsoffa på blocket som vi ska ha inne i data/gästrummet och den hade vi sagt att vi ville hämta någon gång på eftermiddagen. Därför blev det lite hastigt och lustigt att vi slängde oss in i bilen och styrde hemåt Örebro redan klockan 10 när Mia och Stefan skulle iväg till kyrkan.

Hemresan gick lika smidig som ditresan. Precis innan vi skulle åka till Avesta i fredags svängde vi in på OnOff på Marieberg och shoppade en DVD-spelare till bilen och Hugo. Vi har länge pratat om att köpa en sån just med tanke på att vi reser så pass ofta och långt. Då kan det vara bra och skönt att ha lite roliga filmer att titta på i bilen. Mycket riktigt...det blev en skön och gnällfri resa hem. Hugo satt som ett ljus och tittade på "Pettson och Findus" och "Pippi" både på dit- och hemvägen. Kanon!!!



Ja, det var lite om vår regniga med dock supertrevliga midsommar i Avesta! Puss och kram till Fam Kindevåg däruppe!

Kram

Gräsklippar´n

Jag vet att jag lagt in kort tidigare på när Hugo klipper gräsmattan med pappa...men han är ju så fruktansvärt söt så jag är bara tvungen att lägga in några till!!!

image142
"Kom, kom!" Säger Hugo och vill att fotografen också ska kavla upp ärmarna och hjälpa till lite.

image143
Pappa är den stora idolen! Det gäller att hänga med den stora gräsklippar´n.

image144
Det var några dagar sedan vi klippte gräset...det är nästan oframkomligt för vissa!

Kram

Mums...?

Vissa saker är godare att slicka på än andra...

image141
GRÄDDE!!!!

image140
PLAY-DOH LERA????

Kram


Underbara barn!

Nu har Mia, Stefan och Seth varit här. Dom åkte tidigt imorse...vi hann äta lite frukost och höra hur dom haft det på bröllopet och berätta lite vad vi hade för oss här hemma under tiden.

När Mia och Stefan åkt iväg till vigseln fick pojkarna äta lite innan vi drog iväg på 1års kalas. Det var en trevlig liten tillställning. Födelsedagsbarnet Amanda såg nöjd ut iallafall =)

Hugo och Seth sprang runt och lekte med alla spännande leksaker som fanns utspridda runtom i huset. Efter en stund blev det fika med kakor, saft och tårta...mums!

När vi skulle åka hem fick alla barnen varsin godispåse vilken både Hugo och Seth mumsade förnöjsamt ur på vägen hem. På kvällen blev vi bjudna hem till Adela och Algot på mat och lek. Seth började visa lite tecken på trötthet så vi blev inte så långvariga där, men det var trevligt att få sitta ner och äta gott och umgås lite.

 
Normala och inte så normala svägerskor!


Väl hemma igen svidade vi om till pyjamas på pojkarna och Seth fick en flaska med välling. Sedan var han inte svårsövd...inte jag heller för den delen. Seth vaknade till när Hugo lekte lite för högljutt uppe på övervåningen så jag gick ner för att trösta honom och hamnade då på en av madrasserna på golvet och somnade som en stock bredvid Seth som jag faktiskt misstänker egentligen sov redan då jag kom in i rummet...=)

image139
Pojkarna fyller magarna med pastasallad.


image138
Pojkarna på väg till kalaset



Nästa helg åker vi till Avesta för att fira midsommar med familjen Kindevåg, ska bli mycket trevligt!

Kram

Jobbigt på jobbet

   
 
2005  Månad 5  2007


Kära nån vad tiden springer iväg... Jag har redan gått in i 5.e månaden. Nu mår jag riktigt bra igen. Illamåendet har gått över och jag känner inte av några krämpor än så länge förutom vanligt ryggont, men det hade jag även innan graviditeten så det ska jag nog kunna stå ut med.

Förut ojjade jag mig över att jag inte kände några sparkar...det får jag äta upp, för nu är det liv och rörelse nästan jämt. Bebisen verkar köra ett riktigt aerobicpass därinne =)


image129

Kom på Hugo imorse när han stog inne på toaletten och testade mitt smink =) Han gillar att hålla på med min puderborste och dom små penslarna som jag använder till ögonskuggan. Jag fick även sitta som modell och bli sminkad av honom. Varannan gång skulle han dra penseln över pannan...först på sig själv och sedan på mig. Jag gick till jobbet och kände mig så vacker =)

Idag fick vi tråkiga nyheter på jobbet. Avtalet är äntligen avklarat men det gick tyvärr i första hand till teckenförrådet och vi kommer att fungera som andrahand när det kommer uppdrag som dom inte klarar av att täcka upp själva. Det här var absolut inget positivt besked och nu ser det ännu mörkare ut på joibbfronten än vad det gjorde innan. Gymnasieenheten kommer naturligtvis att överklaga beslutet så det är bara att vänta och se och hoppas på det bästa.

Imorgon kommer Mia, Stefan och Seth på besök...jippie!!!! Dom ska på bröllop på lördag och vi ska sitta barnvakt åt Seth under tiden. Vi har blivit bjudna på 1års kalas till Amanda Löw  så vi tar med oss pojkarna dit och så får vi väl se vad mer för skoj vi hinner med under lördagen. Det ska bli så mysigt att få träffa dom igen!

Kram

Sommaren är här!

Marcus har lånat vedklyven av Roger vilket Hugo tycker är oerhört spännande. Här sitter han på första parkett och tittar på när pappa klyver vedklabb efter vedklabb...

image126

Första badtillfället i fjolårets pool. Den är lite för liten och inte så rolig att bada i längre tycker Hugo så mamma och pappa har lovat att han ska få en ny pool som är till för lite större pojkar.

image125

Mamma och Hugo fick skynda att plocka lite prästkragar ute på tomten innan pappa mejade ner som med gräsklipparen och hans nya grästrimmer. Det blev en liten bukett som fick stå på köksbordet några dagar. En härlig sommarbild inte sant?!

image124

Kram

Kisahelg

I helgen som var passade vi på att åka till Kisa för att hälsa på farmor och farfar. Det var strålande sol hela helgen så vi kunde vara ute i den härliga värmen hela lördagen och söndagen.

På lördag förmiddag åkte vi ut till Mobyt för att hälsa på hos gammelmormor och gammelmorfar. Hugo var egentligen jättetrött (vi hade för längesedan passerat hans sovtid), men det vankades så gott fika och trevligt sällskap så han höll sig vaken lite längre än vanligt. Men det dröjde inte lång stund efter att vi satt oss i bilen för att åka hem som han somnade.


image119
Gammelmormors rullator passar ypperligt som högstol att sitta på när man fikar. Lite mallig ser han allt ut att vara =)

image120
Leksakstelefonen var det roligt att leka med...

image121
Hugo gungar som en galning på farfars gunghäst som han tillverkade när han gick i 5:e klass. Imponerande!!


På väg hem till Örebro stannade vi till i Motala för att hälsa på Åsa, Janne, Albin och Hanna. Pojkarna lekte och kivades om vartannat och Hanna satt mest bara nöjd i knät hos mig medan Åsa och Marcus finurlade kring siffror och ekonomi inne vid datorn.

Hugo blev erbjuden skjuts i Jannes coola traktorer, men tackade envist NEJ! Mycket märkligt. Det verkar som att han hellre betraktar dom på håll...
image122
Kusinerna gymnastiserar på gräsmattan...

image123
Hugo och Albin busar med dekorationsstenarna.

Kram