Låt oss presentera...

Alva Linnéa Kindevåg

image310

Nu är hon här!

Äntligen har hon kommit...vår lilla tösabit!

Måndagen den 22 oktober kl 06:31 föddes hon, 3580 gram tung och 50 cm lång. Än så länge har hon inget namn, men vi jobbar stenhårt på att komma överens om ett.

 Vi kom in till BB strax efter kl 23 på söndagkvällen.

 Kl 06:31 på måndagen är hon född...hon var inte någon lätt match!

 Det efterlängtade fikat!

 En mycket trött och stolt tvåbarnsfar!!

 Landstingsmärkt tjej får ny blöja av pappa

     
Ombytt och klar att träffa storebror för första gången! Mormor och morfar följde också med för att få en första glimt av den nya familjemedlemmen.

  
Hugo 2005 och Lillasyster 2007

image308
Tack Mormor, Morfar och Ludwig & Farmor och Farfar för de fina blommorna!

Nu är vi hemma och mår bara bra. Lite trötta men fantastiskt lyckliga!!

Kram

Var är Hugo??

Den här helgen har Hugo packat sin väska och dragit till Västerås och lämnat mig och Marcus med ansikten som fågelholkar. Han har blivit en STOR kille nu! Var har tiden tagit vägen? Det känns som att det var alldeles nyss jag tog kortet här nedan...och nu snart är det dags att ta ett nytt sådant kort fast på en annan liten bebis.

Igår kom Linda och Ebba och hämtade Hugo för att spendera en helg med dom i Västerås. Det är inte så att man önskar bort sitt eget barn men just nu när situationen är som den är har jag inte riktigt kunnat slappna av utan hela tiden oroat mig hur vi ska hinna få hit någon att vara med Hugo när förlossningen väl drar igång. Man kan självklart inte räkna med att det ska gå på en halvtimme men man kan inte heller  räkna med att det inte går fort så jag går ständigt omkring och spänner mig och planerar hur jag ska gå tillväga om något skulle hända när jag har Hugo hemma.

Här om morgonen ringde plötsligt min kära syster och erbjöd sig att ta Hugo över helgen oavsett om det skulle vara bebis på gång eller inte. Ett erbjudande skänkt från ovan!! Så jag packade Hugos väska och förberedde honom på att "i helgen ska du få åka hem till Ebba och Noa och sova där". Ibland har jag fått till svar: "Jaa" eller "Nä ova, nä ova" =)

Hugo har varit lite förkyld de senaste veckorna och inte sovit så bra på nätterna. Det har varit mycket spring fram och tillbaka mellan våra sovrum, upp tidiga mornar och många tårar och gnäll. Detta förberedde jag Linda på så att de skulle vara redo för eventuella vakna nätter. Imorse fick jag ett sms när vi vaknade (utvilade!!) där det stod att Hugo sovit HELA natten i SIN säng ända fram till 07:10!!!! Vad oroade vi oss för??

image295
Vår älskade plutt!

Idag har jag lurat med Marcus in till stan. Det var länge sedan vi gick på stan tillsammans och tog en lunch och bara strosade. Det är mitt enda önskemål för dagen, annars ska jag försöka se till att dammsuga och plocka i ordning här hemma. Sen är det bara att hoppas på att bebisen vill komma ut. Håll tummarna!!

Kram

Fullt ös i helgen...

I helgen har vi haft celebert besök av Mia, Stefan och "Sethponken morbrors" som Marcus brukar säga för att reta morfar =)

Det har varit en fröjd att se pojkarna leka och komma överens så bra. Visst har det varit lite smågnabb ibland, men det hör kusinkärlek till!

Här kommer ett litet bildspel från buspojkarna själva...
 
image290
Allt började så lugnt och sansat...

image291
Sen drog cirkusen igång!

image292
Att brottas det är kul...

image293
Men även brottare behöver en välförtjänt fikapaus ibland.

image294
"Baka, baka liten kaka. Rulla, rulla liten bulla..."

Kram

Höggravid + storhandla = Ingen bra idé!

Idag har jag och Hugo haft en väldigt lugn dag tillsammans med mycket stillasittande aktiviteter och långa mysstunder i soffan. Hugo är nämligen snuvig och hostar och jag har inte direkt varit i mitt esse idag heller så vi har som sagt mest bara tagit det lugnt. Men på eftermiddagen när Hugo var färdigsövd och mätt i magen tyckte jag att det var dags att vi tog tag i våra liv och gjorde något annat...jag kom på idén att åka och handla (!?)

Det mesta är slut här hemma och i helgen kommer dessutom Mia, Stefan och Seth hit så jag tyckte det kunde vara bra att fylla upp i skafferiet och i kylskåpet så vi inte behöver gå omkring och vara hungriga.

När vi väl kom till affären började Hugo genast att gnälla och ville inte alls gå in i någon mataffär. "Nää mat, nää mat!" var det enda han fick ur sig mellan tandagnisslandet. Men efter mycket övertalande tog vi oss tillslut in på ICA och kunde börja handla. Hugo började snabbt inse att det var ganska så kul att haka på mamma för att handla mat och följde snällt med mellan hyllorna och plockade glatt ner frukt, bröd, smör, ost och annat smarrigt ner i kundvagnen.

Självklart hamnade vi i en ganska så lång kö i kassan men Hugo höll sig hela tiden nära mig och vagnen och när det tillslut blev vår tur att packa upp varorn på bandet var han där och hjälpte till. Han fick till och med beröm av mannen som stog bakom oss i kön: "Vilken duktig grabb...han lägger till och med upp varorna med streckkoden åt rätt håll!" Japp, det är vår Hugo det! =)

Trots Hugos goda uppförande och att det gick relativt smidigt att åka och storhandla så var jag klippt slut när vi kom hem. Svetten lackade och magen var stehård av sammandragningar. Går förlossningen inte igång av den här strapatsen vet jag inte vad som kan sätta igång det hela!

 
image283
"Fick vi verkligen med oss allt på listan?"

image284
EFtersom det är fredag och Hugo var så duktig i affären fick han kalasa på en klubba =)

Nu ser jag fram emot en lugn och skön hemmakväll med IDOL och en skål med godis!

Kram

Äkta kärlek!

Det är inte många kvinnor som har en så händig man som jag har! Jag måste få ta tillfället i akt och skryta lite över min man som gått och byggt mig (och familjen...) ett helt nytt badrum.

Jag hade en önskan om att vi skulle ha ett badrum färdigt på övervåningen innan bebisen skulle komma. I sommar såg det inte riktigt ut som att det skulle bli verklighet. Marcus hade så många andra projekt på gång så badrummet ramlade längre och längre ner på "att-göra-listan".

Men tillslut var det så dags att flytta in renoveringen från utsidan till insidan när sommarvärmen och det renoveringsvänliga vädret lyste med sin frånvaro. Marcus började riva och slita i rummet som fram tills dess fungerat som ett extra förråd. Många timmar av blod, svett och hårda ord har tickat förbi.

Jag kan väl inte säga att jag varit den mest exemplariska hustrun med det enorma tålamodet. Jag har ofta gnällt och suckat över alla arbetstimmar Marcus har lagt ner på badrummet istället för på mig och Hugo. Jag skyller lite på min graviditet...men även på att jag är en typisk kvinna som både "vill ha kakan och äta upp den"...Alltså ha ett färdigt badrum men samtidigt få tid att umgås med Marcus. Ett typiskt ilandsproblem!!??

Nu börjar vi dock se ljuset i tunneln och mållinjen är efter mycket jobb och slit mycket nära. Idag har Marcus fått in både toalettstol och handfat med kommod (stavas det så?) och vi är enormt nöjda med val av lampor, porslin och skåp i valnötsträ. Det blir ett jättemysigt badrum! Nu är det bara badkaret som saknas...vilket vi letar efter med ljus och lykta! Vi hoppas hitta något som tillsist känns som pricken över i.

Det är iallafall, enligt mig, äkta kärlek när en man bygger sin höggravida fru ett badrum så att hon inte ska behöva stappla sig ner för 19 trappsteg för att gå på toaletten efter en förlossning som vi alla vet inte är helt smärtfri och inte lämnar någon oberörd.

image282
 
Kram


Kanelbullens dag!

Hugo kom hem från dagis idag med fyra stycken blygsamt små och torra kanelbullar... Mitt hjärta sprängs nästan av stolthet!!

image280

Bagarmästar´n Hugo...

image281


Kram

Skön hemmahelg i Katrineholm

I fredags jobbade jag min sista dag på jobbet. Det kändes på ett sätt jätteskönt men även lite tråkigt och konstigt. Jag känner att kroppen behöver vila och ladda inför vad som komma skall men i huvudet är jag fortfarande på hugget och skulle vilja köra på ett tag till. Tror ändå i slutändan att det var rätt beslut att gå hem nu när det är 2 1/2 vecka kvar till beräknat datum.

Så i fredags packade jag in mig och Hugo i bilen och åkte hem till mamma och pappa i Katrineholm. Dels för att passa på att besöka dom ordentligt innan det är dags att föda, dels för att vila upp mig men också för att hålla oss ur vägen när Marcus skulle ge sig på att kakla toaletten.

 Myskväll med ostkrokar...

 Hänger med grabbarna framför tv:n

       
Vi bakade chokladbollar också...mums!

När vi kom hem idag möttes vi av denna underbara syn...
image272
Snart färdig...

Helgen hos mamma och pappa var toppen. Hugo trivdes som fisken i vattnet...vilket är en mycket passande benämning på hela helgen. Jag introducerade nämligen filmen "Hitta Nemo" för honom och den filmen har i stort sett gått på tv:n dagarna i ända! "Fisken, fisken" är det enda han har tjatat om =)

Jag har haft ordentliga känningar hela helgen och igår var jag nära på att ringa Marcus och beordra honom att komma med BB-väskan till Katrineholm. Men efter ett tag avtog det och jag kände inget mer på hela natten. Istället fick jag ett trevligt uppvaknande 04:47 då Hugo vaknade och inte kunde somna om. Efter en timme av bök och stök i sängen gav jag upp och Hugo fick tillsist se "Hitta Nemo" för sjuttielfte gången.

Efter en helg med konstiga sovtider och dåliga matvanor började jag misstänka att Hugo inte mådde helt hundra. Mycket riktigt...när vi kom hem till Örebro idag stupade han isäng och sov en timme tills jag väckte honom för att ta tempen...39,3  visade den. Inte konstigt att det varit svårt att få honom att äta och sova ordentligt hos mormor och morfar. Så ikväll blev det en lugn hemmakväll och isäng tidigt.
  
Kram