Uppdatering...

Ikväll blir det inte mycket att läsa här på bloggen. Det är 23 grader varmt ute och jag sitter i mysbyxor och fleecejacka. Började känna mig lite mosig i eftermiddags och tidigare ikväll tog jag tempen och jag hade 37,9. Det låter inte så mycket men jag är helt däckad. Marcus sitter bredvid mig i soffan och har även han ont i varje centimeter av kroppen...så vi är lite ämliga båda två. Det blir att krypa i säng efter att jag satt min sista punkt.

Marcus och Hugo målade panel i solskenet idag. Allt som allt är det 250 meter panel som ska få en röd och en vit nyans. Hugo målade knappt 4,8 meter alldeles själv. Efteråt blev inte mamma populär när jag skulle försöka få bort den vita målarfärgen som hamnat på händerna, magen, benen och i ansiktet.



Såhär ser trappen ut efter några timmars jobb ikväll. Marcus ska fortsätta imorgon och hoppas då bli färdig med själva klinkrandet. Sen är det dags för att foga. Det kommer att bli sååååå fint!


My handyman!

Nu ska jag SOVA!!!!

Kram

Första cykelturen

Klockan är mycket och hela huset sover. Vi har kommit hem från en heldag i Motala. På förmiddagen åkte vi och hälsade på familjen Hovlund för att få gosa lite med nyfödda Alice som bara är en dryg månad gammal.
På eftermiddagen passade vi på att åka till Skärstad för att hälsa på Åsa, Janne och barnen. Det blev ganska så sent innan vi satte oss i bilen och åkte hem...stackars Alva var helt förkrossad de sista milen hem. Väl hemma var det bara att skynda sig in och försöka få barnen i säng. Marcus som vaknade i natt med ont i kroppen och frossa har inte varit speciellt pigg idag så han kröp ner under täcket han också så fort Hugo somnat.

Så nu sitter jag alltså här i min ensamhet...ganska skönt faktiskt! Fönstret här i TV-rummet står på vid gavel och golvfläkten svalkar skönt på lägsta styrka. Så länge inga tåg susar förbi så är det väldigt fridfullt och skönt.


Hugo och Albin lekte och hade skojigt tillsammans idag.



Vilken tur vi har att barnen har så många härliga och fina kusiner...dom är inte bara toppenbra lekkompisar, man kan även ärva roliga och användbara saker av dom. Noa har vuxit ur sin mini mountainbike som Hugo nu har fått tagit över. Marcus var på BILTEMA härom dagen och köpte stödhjul till den så att Hugo kunde få börja provcykla här hemma. Det gick hur bra som helst och han var så stolt när han cyklade fram och tillbaka på stengången.


Cool cykel till en cool kille!


Alva tittade nyfiket på.

Mia, Stefan och Seth var på besök i helgen. Vi badade och solade i det varma och härliga vädret. Vi passade även på att besöka Lek & Buslandet en dag. Pojkarna hade fantastiskt roligt när de sprang runt bland alla grejer. Vi lyckades pricka in en solig dag när de flesta människor var på stranden så vi var i stort sett ensamma, vilket innebar att vi inte behövde trängas eller stå i kö för att leka och busa.


Hugo och Seth kastar bollar på Stefan.


Kanonen är laddad...klara, färdiga, SKJUT!


Alva somnade och brydde sig inte om vad som hände runt omkring henne.


En utmattad och svettig buskille

Om Marcus mår bättre imorgon planerar han att ta nya tag här hemma. Just nu kämpar han på med trappen, jag har tyvärr inte tagit några nya kort på hur den ser ut i nuläget men han har kommit en bra bit på vägen. Han har även köpt panel till den sidan av huset som vi ska fräscha upp. Den ligger nymålad ute på gräsmattan och väntar på att bli uppspikad. Vi  får se vad jag och barnen tar oss till.

Kram

Nu är vi på väg hem igen...

Sitter i bilen igen med datorn i knät. Hugo tittar på Björnbröder 2 och Alva sover. Vi klev upp i morse och plockade ihop det sista och åt frukost tillsammans med Micke, Annsofie och barnen. Fastän vi hade packat in det mesta i bilen igår så stog det ändå massa grejer i hallen när vi skulle åka. Vi lyckades även glömma våra neccesärer (som vanligt) men hade inte hunnit speciellet långt så vi kunde vända om bilen för att hämta upp dom.

Som jag har skrivit tidigare så har vi haft en kanonvecka här nere. Allt har flytit på så smidigt...mycket tack vare Micke och Annsofies vänner som varit så vänliga att låna ut sitt fina hus till oss under den här veckan. Jag har alltid tyckt att det varit kul att få se in i andra människors hem...man kan få så många idéer och tips, och det har jag verkligen fått från det här huset. Det fanns så många fina detaljer, tavlor, blommor, gardiner och....ja, jag skulle kunna fortsätta rada mycket mer, men jag tänkte egentligen att den här bloggen skulle handla om vad vi gjort de senaste dagarna.    

I måndags valde vi att byta land för en dag. Vi tog färjan över till Danmark vilket bara det var ett äventyr i sig som hade räckt för barnen. Efter den 20 minuter långa båtresan klev vi i land och kunde strosade runt på Hälsingörs gator och torg. Självklart smet vi in på ett konditori och köpte kaffe med wienerbröd. Väldigt onyttigt men gott...den kombinationen brukar ju ofta gå hand i hand.


Mmmmmm vad smarrigt!


Ett skönt kort på grabbarna som "står och hänger" i väntan på färjan.


Hugo tyckte det kändes tryggt att hålla sig i något när båten krängde.


Ännu ett familjefoto =)

Igår blev det äntligen fint väder med strålande sol och några extra varma grader ute. På förmiddagen åkte vi ner till Ängelholm city och tog lilleputt-tåget ut till en hembygdsgård där det fanns getter, hästar, fåglar och en jättestor lekpark. Barnen fick mata getterna och leka av sig en stund innan vi åkte hem igen för att äta lite lunch.


Vi åkte lilleputt-tåg genom stan


Barnen matade getterna med spagetti


Med lite mat i magen och med ett stort kaffesug i kroppen packade vi fikakorgen och åkte ner till stranden för att njuta av solens strålar. Oturligt nog försvann dom bakom molnen samtidigt som vi parkerade oss i närheten av vattnet. Men det var skönt att slå sig ner i solstolen en stund och se på när barnen lekte i sanden och i vattnet. Självklart var jag bara tvungen att bada. Jag kan ju inte ha varit så långt söderut utan att ha provat bada i havet. (Sorry Micke, det blir ingen bild på det...hahaha!) 


Micke hjälper barnen att bygga sandslott...undrar vem som tyckte det var roligast? =)

Nu har det gått 12 timmar sedan jag skrev sist. Vi gjorde ett stopp i Kisa på några timmar. Hugo och Seth fick möjlighet att leka med varandra i några timmar och vi hann både fika och äta gott innan det var dags att sätta sig i bilen igen. Nu är vi äntligen hemma i Örebro igen och till vår stora lättnad stod huset kvar...men tyvärr har det vuxit upp en äng runtom huset...vi tog oss nästan inte in! Marcus laddar  redan nu för att ge sig ut imorgon bitti med gräsklipparen. Det kommer nog ta några timmar. Nu ska det bli skönt att få sova i våra egna sängar...det var ett par veckor sedan sist. Som man brukar säga; Borta bra men hemma bäst!

Kram

Fullspäckade dagar i Ängelholm.

Vi har en helt underbar semester tillsammans med familjen Romell här nere i Ängelholm. Vi har bara varit här nere i fyra dagar men har redan hunnit göra fler utflykter och aktiviteter på dessa dagar än vad vi gjort under hela året sammanlagt.

Igår passade vi på att besöka brandstationen här i stan som passande nog hade öppet hus. Hela garageuppfarten kryllade av små barn och deras föräldrar som ville se på de stora röda brandbilarna som stog uppställda på ett ståtligt led.

Brandmännen gick omkring och pratade med besökarna och delade ut ballonger och tuffa brandmanshjälmar till barnen.
 
Det fanns olika stationer man fick besöka, bla Rökdykarrummet, klippa sönder en bil, spruta vatten på elden och den mest populära av dom alla, Skyliften!
 
Vi stog i kö i drygt en timme för att få åka en två minuter lång färd högt upp i luften där vi kunde blicka ut över staden och alla människor. Hugo och Alva var så tålmodiga båda två och klagade inte en enda gång. Hugo tog vi med runt på de olika aktiviteterna medan den andre av oss stannade kvar i kön. Han sprang förnöjsamt runt mellan de olika brandbilarna och fick testa att tuta och ratta bäst han ville.


Alva kliar storebror på ryggen medan de väntar i kön


Hugo njöt i fulla drag när han både fick testa ha på sig brandmannens hjälm och provköra hans brandbil.


Hugo släcker elden. Brandmannen var så snäll och frågade om Hugo ville bli brandman när han blir stor. "Mmmm" fick han till svar =)


Far och son försjunkna i tankar...

  
Mamma och Hugo ska upp på en flygtur

Idag hade vi inget speciellt inplanerat till en början, men efter frukost kom vi på att vi ville åka en sväng till Höganäs och se oss omkring. Det fanns så mycket fint att inhandla men vi bet oss i läppen och höll hårt i plånböckerna för att inte göra något dumt impulsköp. Vi åkte tillslut därifrån tomhänta men med en förhoppning om att komma tillbaka ett annat år och då kanske fylla på vårt porslinsförråd där hemma.

På vägen hem stannade vi till vid stranden och kastade lite stenar och tog lite fina kort.







Våra fullspäckade dagar brukar sluta som nedan...barnen sitter som små ljus framför Bolibompa och föräldrarna lutar sig tillbaka och njuter av lugnet...


Imorgon åker vi till Danmark...jag längtar tills jag får sätta tänderna i ett dejligt chokladwienerbröd!

Kram

Blogg i bilen

Sitter i bilen på väg till Ullared...tjoho!!! Marcus bärbara dator från jobbet är verkligen toppen. Alva sover och Hugo tittar på film så då passar jag på att skriva lite om vad som har hänt här nere i Ängelholm.

Igår hade vi en jättemysig dag tillsammans. Vi klev upp och hade en lugn och skön förmiddag hemma. Vid halv 11 åkte vi till Engelholms Järnvägsmuseum. För barnen var det som att komma till himmelriket =)



Ojojoj...vad grejer det fanns! Tåg i alla dess former och märklinbanor till höger och vänster. Även Marcus svävade på små moln. Att vi också fick se förmodligen världens längsta märklinbana när vi var där var nog som en pojkdröm som gick i uppfyllelse tror jag =)

När vi kom hem så började det att regna så vi höll oss inomhus större delen av eftermiddagen. Men mitt under ett uppehåll slängde vi ner kaffetermosen och några kakor i en påse och gav oss iväg ner till stranden där barnen fick springa och leka i vattenbrynet...idylliskt! Hugos kommentar när vi kom ner till stranden och han fick syn på havet var..."Vilken stor pool"! Haha...storstadsunge!



Alva och jag tittar ut över havet...och blåser nästan bort =)


Barnen busade och hade skoj i vattnet.

Barnen hade så roligt tillsammans och lekte att vågorna som vällde in mot stranden skulle ta dom. Mitt i allt stoj och stim snublade Hugo till i sanden och hamnade i plurret. Han blev nog både lite rädd och chockade av det kalla vattnet men vi fick fort av honom de kalla och blöta kläderna. När vi sedan gick upp och satte oss för att fika och bygga sandslott var det ofrivilliga badet glömt. 


Pappa försöker få Hugo torr och varm.

Nu är vi som sagt på väg till Ullared. Det ser ut att bli en heldag i den stoooora affären Gekås =) Hoppas det ska gå bra för barnen...och papporna inte minst ;)

Kram

 


Semester

Äntligen har Marcus fått semester och mött upp oss i Kisa. Jag och barnen kom hit redan i onsdags...vi har haft några riktigt härliga dagar här tillsammans med farmor och farfar. Hugo har varit med om en massa spännande och roliga saker. Bland annat har han gjort en liten tågresa tillsammans med farmor in till Rimforsa. Det var en riktig höjdare...


Wooow!!!


"Hejdå tåget"

Igår hade jag och Marcus femårig bröllopsdag. Det firade vi med att gå ut och äta i Linköping på eftermiddagen. Vi tog även vårt traditionella bröllopsdagskort.


I år var vi alla fyra =)

Vi blir kvar några dagar till i Kisa sedan ska vi möta upp Romells i Jönköping för att åka till Ängelholm en vecka och semestra runt lite tillsammans. Ska bli väldigt trevligt...det ser vi fram emot.

Marcus har fått en bärbar dator från jobbet som kommer att haka på oss under semestern. Det betyder att jag kan blogga om tillfälle ges.

Kram

Sommarens projekt...trappen!

Då var det dags för nästa renoverinsprojekt. Detta projekt har stackars Marcus tjatat sig till. Jag har försökt stå emot och vara bestämd i min åsikt om att denna semester (de få veckor vi har tillsammans) och den skrala semesterkasssan bara skall vikas åt familjeaktiviteter i sommar. Men liksom i min uppfostran så har jag svårt att motstå ett vackert ansikte som läggs lite på sned och ögon som vädjar:.."snäääääälla!" Så jag gav med mig ännu en gång.

Men visst är jag glad åt vad som så småningom kommer bli slutresultatet. En ny, fin och välkomnande entré som passar ihop med det övriga huset och trädgården som sakta formats så som vi vill ha det.

Vi åkte till Västerås och Bauhaus igår för att inhandla klinkerplattor till trappen och bron. Det blev grå plattor, som självklart matchar med stengången, i storlek 30*45. Det blir nog toppensnyggt när dom kommer på plats. Järnräcket ska väck och Marcus ska bygga en fortsättning av räcket som vi satte upp för två somrar sedan. Det kommer att bli mycket enhetligt och snyggt.

Japp, så ser det ut...sommarens projekt. Självklart kommer jag att lägga in bilder allt eftersom Marcus snickrar och fixar. Så allt jag kan säga nu är; Fortsättning följer!


Bron


Bron från sidan (det fula och hemska stålräcket...usch!)


Hugo kunde inte hitta sina peltorskydd men rådde bot på det på sitt eget lilla vis =) Alva i bakgrunden testkör gåstolen för första gången...toppenkul!

Kram

Västerås tur och retur

Jag och barnen gjorde en liten tripp till Västerås i tisdags. Storasyster Linda fyllde år på tisdagen så det vankades ett litet kalas med Jonas familj på kvällen. Mycket god mat och så tittade solen fram tillslut så barnen kunde bada i poolen. Mysigt



Hugo var trött efter en lång dag med mycket lek och bus. Han fick mysigt sällskap utav älsklingskusinen Ebba och hennes kompis Therese när han låg och tittade på film i Linda och Jonas säng på eftermiddagen. Han var inte den ende som var lite trött...det tar på krafterna att ha sommarlov...hihi!



Bad blev det även för mamma Lovisa och Alva på onsdagen när solen sken lite mer och värmde skönt. Hugo accepterade tillslut att använda den gula flytringen och sprattlade runt i poolen och tjoade "simma, simma, simma". Efter ett tag blev han riktigt varm i kläderna och då ville han göra som storkusinerna...hoppa från kanten! Efter några kallsupar blev han lite kaxigare och ville aldrig sluta. Men tillslut var det dags att ta det sista doppet och göra sig redo för att åka hem till Örebro igen. Jag hann bara svänga ut från Linda och Jonas hus och ut på stora vägen så sov Hugo...



Nu laddar vi inför nästa resa som blir nästa vecka. Då åker vi hem till Kisa i över en vecka...ska bli mysigt!

Kram