Helgen i korthet

Vilken skön helg det har varit!!
Fredagkvällen var lugn och skön. När barnen somnat slängde vi oss ner i soffan och tittade på en film och åt lite godis. Bra början på helgen.

image397
Alva i en söt mössa

På lördag morgon åkte jag till kyrkan för att hjälpa till att städa. Det var gjort på en timme (och då hann vi fika också). Det är bra när man är några stycken som kan hjälpas åt.
När jag kom hem så hade Mia och Seth kommit. Dom stannade till hos oss en liten stund på deras resa mot Kisa. Det var kul, då hann pojkarna leka en stund och vi vuxna hann prata.

image398
Mia och en nyvaken Alva myser ihop

När Mia och Seth hade åkt fick Marcus ett tokryck och började tvätta fönstren på nedervåningen. Jag kunde ju inte vara sämre jag, så jag gav mig i kast med ugnen vars smuts jag har ignorerat i en evighet...

VARNING för motbjudande bild!! 


 
  Före              och         Efter        

Hugo har kommit på att det är roligt att åka skridskor. Tyvärr blir det så fula märken i furugolvet. Som tur är så har han en uppfinningsrik mamma som drog på honom ett par raggsockor på fötterna. Fungerar minst lika bra som skridskor och är framför allt snällare mot golven.

image401
Är man bara tillräckligt trött så kan man somna var som helst.

Kram

Smått och gott...

Tog en sväng till lekparken härom dagen när det var så härligt vårväder ute. Alva sov gott i vagnene och Hugo klättrade bland stock och sten...

image394
"Åhhh, vad jag älskar naturen!"

Fick ett recept av mamma på en sallad som står sig i 14 dagar i kylskåpet. Vi är så dåliga på att göra sallad till maten så då tyckte jag det passade bra att göra ett "storkok" på sallad som man bara ställer fram på bordet och som klarar sig några dagar i kylskåpet utan att bli dåligt.

image395
Hugo hjälper till att riva morötter och vitkål.

Har försökt ta lite gulliga kort på Alva som jag ska skicka ut som TACK-kort till alla go´a människor som uppvaktade henne när hon var nyfödd. Problemet är bara att välja ut ett av alla dessa kort, för hon är ju så väldigt söt och gullig på alla korten =)

image396
"Mmm, jag gillar mina små knubbiga händer!"

Kram

Klappat och klart

Jaha...då var det bestämt! Det blev de bruna glasögonen. Igår var jag nere på stan och hämtade ut dom...och faktiskt så är jag jättenöjd!! =)

image391

Barnen är så gott som friska och vi har det bara bra här hemma i Mosås. Dagarna rullar på och Hugo pratar på som om han hade betalt för det och Alva växer och utvecklas för var dag som går, underbart att se!!

image393
Syskonbus!

image392
Det har kommit till ytterligare en åhörare vid kvällsläsningen =)

Kram

Kan det verkligen stämma...

Inatt har jag inte behövt suga snor en enda gång ur Alvas näsa. Jag har inte heller behövt ge henne varken renässans eller nezeril och hon har ändå överlevt natten. Kan det vara så att hon äntligen är på väg att bli fri från nästäppan?? Jag vågar inte hoppas för mycket men tänk vad härligt om hon någon gång kunde få känna hur det känns att andas obehindrat!

Kan det vara så att det är storebrors förtjänst månne? Igår rotade han nämligen fram doktorsväskan och ville leka doktor. Först gjorde han en full hälsokontroll på mamma och allt verkade vara som det skulle men han beordrade ändå ut en medicin som jag uppfattade hette: "Mmm, gott!" 

Nästa patient på schemat var lillasyster Alva som sken som en sol över att storebror ägnade några minuter åt henne där hon låg på golvet.

image387
"Hur står det till med patienten idag då?"

image388
"Blodtrycket ser fint ut"

image389
"Här, smaka lite av min medicin...Mmm, gott!! "

Marcus ville testa och se om Alva var sugen på att sitta med oss vid matbordet igår så han hämtade matstolen och luftkudden som hon kan ha runt om sig för att stötta upp kroppen. Det funkade sisådär i fem minuter, sen var Alva trött och ville ner på det plana och sköna golvet igen. Men Hugo tyckte det var skoj iallafall. Han bidrog med leksaker och försökte underhålla henne så gott han kunde. Men är man bara tre månader så är man och då orkar man inte sitta upp hur länge som helst hur snäll och rolig storebror man än har.

image390
"Här har du syrran!"

Kram


HJÄÄÄÄLP!!!!

Jag har bestämt mig för att ge upp linserna och istället börja använda glasögon igen. Men usch vad det är svårt att bestämma sig. Det finns så många fina bågar...och jag vet inte vilken av dom jag ska välja.
Jag är redan inne på min tredje "hemlåning". Jag har haft allt som allt 13 par glasögon att välja mellan och det är först nu jag börjar känna att jag närmar mig det slutgiltiga beslutet.

Men innan jag bestämmer mig tänkte jag att jag skulle använda mig av er där ute som smakråd först...

Alternativ 1

image386
Ganska intetsägande...men ändå lite roliga och ganska otippade (enligt mig själv)

Alternativ 2

image383
Lite "vanliga" och ganska "snälla" bågar. (enligt mig själv)

Förutom mitt lilla glasögondilemma så har vi det bra här hemma. Hugo är feberfri men hostar och snorar fortfarande. Alva har blivit smittad av sin käre storebror och har (om möjligt) ännu svårar för att andas numera och hosta även hon ganska så mycket. Hoppas vi känner oss lite kryare innan bröllopet på söndag.

image384
"Suck...vem är det som utsätter mig för sånt här??"

image385
Utmattade superhjälte!!

Nu är det iallafall fredag och det vankas myskväll hemma hos familjen Kindevåg i Mosås. Får se om det blir Let´s Dance eller På spåret...svårt val! Hahaha...

Ha det gott allihopa!

Kram