Utflykt

image34


image35


Imorse tog jag och Hugo lite sovmorgon. Jag börjar sent idag och Hugos avdelning skulle iväg på utflykt vid 9-tiden, så vi tog det lugnt imorse och fikade frukost och tittade på Byggare Bob...mysigt!

Igår köpte jag en liten ryggsäck till Hugo som han skulle få ha sin lilla "massäck" i (stavas det så?). Han var så mallig över att få ha den på sig. Imorse sträckta han ut armarna och tog glatt emot den. Inuti hade jag lagt en banan, en festis och några "Tom & Jerry" kex....mums vilket kalas!

image36


Härom dan tog Marcus och Hugo årets första cykeltur. Hugo stog och stampade på gården av förväntan när han såg att Marcus gick ner mot garaget för att hämta cykeln. Det blev en skön cykelrrunda i vårvädret!

Kram

Fullspäckad helg

Det har varit fullt ös den här helgen, mycket har hänt! I frdags åkte jag iväg till STTF:s årsmöte i Uppsala samtidigt som Marcus och Hugo packade in sig i bilen och åkte iväg till Kisa för att fira faster Mia och farmor Birgits födelsedagar. Det kändes oerhört skumt att vara ifrån Hugo en hel helg, jag saknade honom och Marcus enormt mycket...höll nästan på att bli galen =)



    
1.Hugo med sina kusiner Seth och Albin.
 2.Pappa myser med Hugo och lilla kusinen Hanna.
3.Tårtmonstret!
4.Födelsedagsfirande i farmor och farfars säng.


Men vi hade en helt okej helg i Uppsala, det var fullspäckat schema med nästan ingen tid till att ta igen sig (det var liiite min förhoppning med helgen) Men jag sov iallafall två riktigt sköna nätter i en mycket comfortabel hotellsäng!
Det blev ett mycket känslomässigt återseende utanför Mackan och Alexandras lägenhet där Marcus och Hugo stod och väntade på oss. En snabb puss på Marcus och sedan fort ut med Hugo ur bilen och så en låååång kram! Mysigt!!!

När vi kom hem hade jag hur mycket energi som helst, så jag ställde mig och gjorde en play-dohlera som vi sedan bakade roliga figurer med, en mysig familjestund!

När jag skulle baka ut detgen var jag tvungen att använda lite mera mjöl och lyckades självklart spilla lite så att Hugo fick tag på det och började smeta runt i ansiktet. På en gång fick han starkt röda utslag på kinderna och i pannan...en allergisk chock antar jag (syns på bilderna). Det blev som tur var bättre lite senare. Men då vet vi vad vi ska undvika i framtiden.

   
1.Hugo "pricken" Kindevåg leker med play-doh.
2.Koncentrationen är på max!
3.Pappa avundas Hugos skicklighet...
4.Mamma gillar den fina rosa färgen på degen.

Kram L

Kusinbus

Härom dan kom Mia och Seth förbi för att leka och fika litegranna. Seth och Hugo har börjat leka jättebra nu vilket är jättekul att se. Vi får ofta ett gott skratt när dom två kommer ihop sig. Dom härmas och retas om vart annat...mycket sött!

image24


image25

Det känns lite tråkigt att Mia, Stefan och Seth ska flytta härifrån. Det har varit så mysigt för Hugo att ha åtminståne en kusin boendes i närheten som man kan träffa lite när man vill. Men Avesta är ju inte så långt bort så vi ska nog se till att träffas ofta ändå! Men om det är en kompis han vill ha som han kan reta och busa med så behöver han ju inte vänta så länge till eftersom ett litet syskon är på väg...av erfarenhet vet jag att småsyskon är perfekta att reta och busa med!

Kram

Snickarglädje...

Förra helgen hade vi trevligt besök från Norrköping. Min fd klasskompis och goda vän Jenny och hennes kille Lars kom och hälsade på mellan lördag och söndag. Vi hade jättetrevligt och Hugo blev riktigt bundis med Lars...=)

Dom hade tagit med sig en stor present till Hugo...en helt egen snickarbänk. Lars som jobbar som snickare satt i stort sett hela helgen med Hugo i knät och lekte med alla verktygen som följde med...det var en härlig syn =)


Hugo med sin alldeles egna snickarbänk...mycket finare än pappas!!

I torsdags var farmor Birgit här och hade en mysig dag tillsammans med Hugo medan mamma och pappa var på jobbet. Jag hade pratat om hur fint jag tycker att det är med tussilago och videkissar nu på våren. Detta snappade farmor upp och gav sig ut på en promenad med Hugo och hittade både tussilago och videkissar som dom plockade med sig hem och satte i vaser. Gissa om jag blev glad över att se dessa vackra vårtecken i mitt eget hem =)


   
Mmm vad det doftar gott...

Igår passade Marcus och Hugo på att tvätta bilen medan det var plusgrader ute. Hugo var dyngsur när han kom in men han hade haft sanslöst skoj med vattnet och skumsvampen... Det är supercoolt att få hjälpa pappa med grabbgöra!

image21
Regnkläderna på såklart...

image22
Maximal koncentration...

image23
Hugo tar en kort paus och tittar på "ba" (=tåget) som passerar...

Mormor och morfar på besök

Igår kom mormor och morfar på besök. Jag och Marcus skulle iväg på restaurang och bio med ett par kompisar och då kom mina föräldrar hit för att sitta barnvakt! Tusen tack!!!

Vi hade en jättetrevlig kväll i goda vänners lag, med smarrig mat på Lounge och sedan bio "Se upp för dårarna", en helt underbar film!!!

Här hemma var det visst full rulle med lek och bus och lite myskväll med mormor och morfar. Hugo somnade visst runt 19:30 och sov sedan fram till 06:45, då var det dags att busa med mormor och morfar igen...

Vi passade på att gå ut på en skön promenad i det vackra vårvädret...men tyvärr blåste det lite kallt. Hemma på tomten hittade vi ett härligt vårtecken...snödroppar!!! Underbart att se, det betyder att våren är på gång!

Hugo fick ett smått oväntat besök av grannens kattunge som var ute och spanade i området...det var en mycket kärvänlig katt visade det sig till Hugos stora lycka!



                
                

Mamma och pappa åkte hem vid luch och vi har hunnit städa, sova, äta och duscha... Nu väntar vi på att våra nästa gäster ska komma. Jenny och Lars kommer hit från Norrköping och vi ska mysa och titta på melodifestivalen ikväll. Dom kommer att sova över till i morgon...det ska bli mysigt att få rå om dom ett litet tag! 

Kram 

18 månaders kontroll

Idag var det dags för 18 månaders kontrollen...

Marcus hade tagit ledigt  på förmiddagen för att ta med Hugo till BVC, men sen visade det sig att jag inte hade några uppdrag på förmiddagen så jag passade också på att följa med, nyfiken som jag är =)

På ett halvår har han gått upp 1,7kg till stadiga 14,3kg.  Jag trodde faktiskt att det skulle vara mer... 
När det sedan var dags att mäta längden visade det sig att han var för lång så att mätbordet inte räckte till. Istället fick dom gissa och ta hjälp av ett måttband. Men ca 88cm lång ska han var i dagsläget...det är 8cm på ett halvår.

Tanken var att han skulle få vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund idag, men han var lite för rosslig i lungorna och förkyld så vi fick en tid lite senare i mars då vi får komma tillbaka och göra ett nytt försök.

Annars var allt bara bra med vår lillkille. Läkaren frågade om han kan gå, prata mer än 10 ord, kan hämta saker som vi ber honom om osv osv. Jag talade även om att jag tecknar mycket med honom och att han lärt sig minst lika många tecken som ord. Läkaren tyckte detta var ypperligt och var smått imponerad och visade sedan att hon också satt inne med lite kunskaper på teckenspråk...inför en smått ointresserad Hugo tecknade hon tecknet för "lampa"...

Vi får se hur det går den 22:a mars då vi ska tillbaka för att ta sprutan...

Kram

En snögubbe på tomten...

image13

Äntligen blev det lite varmare väder så att vi kunde bygga oss en snögubbe på tomten. Marcus och Hugo byggde en liten snölykta härom dagen som sken så vackert när jag kom hem från jobbet. Men jag har varit sugen på att bygga en snögubbe tillsammans med Hugo och nu äntligen blev det av. Det var mest jag som rullade snöbollar och drog det tyngsta lasset men det var bara kul.

Självklart skulle vår lilla snögubbe ha ögon och näsa också, så vi sprang in och rotade fram morot och potatisar som vi sedan fäste i ansiktet på gubben. Hugo hajjade snabbt att det var mat och gav ifrån sig sitt välkända matljud "mn mn mn mn" och slet genast ner moroten och började knapra...=)

Tyvärr fick snögubben inte stå särskilt länge på tomten för det blev bara varmare och varmare ute och tillsist segnade han ihop i en liten hög på backen. Jaja, han var fin så länge han varade iallafall!

Kram