Toaletten

Har fått små gliringar från olika håll att jag inte är så snabb och duktig på att uppdatera bloggen...speciellt nu när Marcus håller på med toalettrenoveringen på övervåningen =)

Här kommer nu ett litet bildspel på vad som händer med vår toalett egentligen...

  Så här såg toaletten ut när vi flyttade in...

  Marcus river och reglar. Den stora urfrästa rektangeln kommer att bli en inbyggd spegel.

     Gipsade väggar, golvvärme, flytspacklat golv och ångspärr i två omgångar, den sätter man innan fuktspärren nu för tiden...Det tar sig!!

Jag och Hugo kommer att åka hem till mamma och pappa i Katrineholm nu till helgen och då tänker Marcus börja ge sig på kaklingen...spännande!

Fortsättning följer...

Kram

Äventyr med svärmor!

Måndag igen... Jag förstår inte hur det är möjligt att veckorna går så fort. Det känns som att det var måndag alldeles nyss. Helgen har också bara rasat förbi. Det kan kanske bero på att det har hänt så mycket.

I fredags packade jag och Hugo in oss i bilen och körde till Åsbro för att hämta upp Marcus på jobbet. Sedan styrde vi bilen mot Kisa för att hälsa på farmor och farfar. Vi kom fram runt 18-tiden och fick äta smarrig Jansons frestelse med korv och ägg....mmmums! Hugo tyckte det var så kul att få komma hem till farmor och farfar så han hade stora svårigheter att somna på kvällen. Vi gick allihopa och lade oss tidigt, speciellt behövligt för mig och Birgit som skulle upp i ottan för att ta en biltur till Ullared på lördagmorgonen.

Halv 6 ringde klockan och vi klev upp och gjorde oss iordning. Halv 7 satt vi i bilen med vår föjeslagare GPS:en. Roger hade hjälpt till att programera in rutten mellan Kisa och Ullared. Vi stängde av "tanten" ganska omgående med tanke på att hon tjatade om varje liten sväng och avfart och huruvida vi följde hastighetsbegränsningen eller inte...mycket enerverande att lyssna på. Men jisses vilken bra mackapär att ha i bilen när man kör omkring i en ny stad.

 

När vi kom fram till GeKås efter exakt tre timmars bilfärd tog vi en välförtjänt fika i bilen. Det satt fint med bullar, macka och kaffe/Cola. Sen var det bara att kavla upp ärmarna och ge sig in i djungeln. Som tur var så var det inte alls lika mycket folk som när vi var nere i sommras, men fullt tillräckligt för att vi skulle bli helt stirriga och trötta i huvudet av sorlet som ständigt strömmade in i öronen.

Efter 6 timmars shoppande med både fika- och matpaus var vi nöjda och belåtna och begav oss hemåt igen. Jag hann köpa både kläder till Marcus, Hugo och bebisen samt en massa julklappar, precis som jag hade planerat. Det känns jätteskönt att ha det avklarat!



Det var skönt att komma hem till Marcus, Hugo och Roger igen. Dom hade dukat upp med tacos när vi kom och så fick vi se en video på vad dom hade haft för sig medan vi hade varit borta. Farfar hade filmat små snuttar under dagen och vad jag kunde se så hade dom haft en lugn och skön dag tillsammans.

På söndagen blev det ännu mera födelsedagsfirande för Hugo. Då var det farfar och farmors tur att uppvakta och det gjorde dom med sång och paket på morgonkvisten. Hugo fick jättefina paket som han lekte nöjt med hela dagen. Till 11-kaffet kom gammelmormor och gammelmorfar för att äta middag med oss och även äta en smarrig födelsedagstårta! Det blev ett mysigt födelsedagsfirande och Hugo verkade helnöjd.

image260
Hugo väntade snällt medan vi monterade ihop legot.

image261
Hugo fick en fin tröja som gammelmormor stickat själv.

image262
Smarrig tårta!!

Kram


Norrköpingstripp!

Idag har vi varit en sväng i Norrköping för att hälsa på våra go´a vänner Jenny och Lars. Vi vaknade pigga och utvilade kl07:30 av Hugos vanliga morgonhälsning inifrån sitt rum: "Maaaaaammmaaaaaa!!" 09:20 satt vi startklara i bilen på väg mot Norrköping.

Det var fantastiskt kul att träffa Jenny och Lars igen...och deras små godingar Nemo och senaste tillskottet Texas! Vi har haft en kanondag med god mat och trevligt umgänge. Det är verkligen tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra, det är alltid lika mysigt att träffas och ta igen lite skvaller. 

image254
Såhär glad blir man när man snart ska få hålla i världens sötaste lilla Chiuauaua, Texas!

image255
Hugo var hela tiden väldigt snäll och försiktig med Nemo och Texas.

image256
Lars, Jenny, Texas och Nemo!

image257
Texas blev lite utav en favorit!

Vi gav oss iväg på en liten utflykt mitt på dan där vi tog en promenad vid vattnet så att Hugo fick somna (Han vägrade nämligen sova vid lunchtid som han brukar och somnade istället strax efter 2) Vi passade på att sätta oss ner vid ett fik där de serverade fantastiska våfflor. Marcus tog en våffla med grädde och hjortronsylt och jag tog en våffla med fruktkompott...mumsigt!!!

image253
Mmmmmums filibums!

Efter den smarriga måltiden tog vi en sväng iväg till Bauhause och Marcus fick spendera lite penger på spotlights och lampor till toaletten. Jag tror att det kommer bli ett snyggt slutresultat!

Tack Jenny och Lars för en supermysig dag, vi hade jättetrevligt!!! Saknar er redan, men vi ses snart!

Puss och Kram Lovisa

Hugo´s 2 årsdag!

   

Igår fyllde "Plutten" 2 år! 
Detta innebär egentligen att han inte längre kan kallas för "Plutten" men det har etsat sig fast och så kommer han nog att bli kallad länge till är jag rädd.

Hugo vaknade halv 6 och kom då traskande in till oss och lade sig mellan mig och Marcus. Otroligt nog somnade han om igen och vi sov alla tre lustigt nog ända fram till....håll i er nu, 06:37! Det var vad min väckarklocka visade när Hugo började skruva på sig bredvid mig i sängen. 06:37 är alltså precis samma tid som han föddes för 2 år sedan...lite lustigt att han vaknade till just då. Passande nog valde vi då att gratulera vår lilla jubilar med sång och presenter. Som man kan se på bilderna här ovan så tittade han storögt på pappa som kom insläntrandes med denna ståtliga traktor med paket i släpet. Självklart kunde han ju inte låta bli att testköra det nya vrålåket och vi hade fullt upp med att försöka få honom att se resten av paketen som låg och väntade på att bli öppnade. 

image246
Hugo öppnar ett mjukt paket som bestod av nya jeans och en tröja med Blixten McQeen på, det var en höjdare!!

image247
Ebba och Noa kom med presenter. Presenterna var näst intill överflödiga, det hade nog bara räckt med deras närvaro för Hugo var som i himmelriket hela dagen när Ebba och Noa lekte med honom.

image248
En något skeptisk Hugo mottager familjens skönsjungande hyllning till honom vid fikabordet.

image249
Men när tårtan väl kom fram blev det en gladare min och Hugo lyckades själv blås ut dom två ljusen.

En mycket lyckad födelsedag!

Kram