Vad är det som händer...?

Hejsan!

Usch vad jag har varit dålig på att skriva de senaste veckorna. Det har varit hysteriskt mycket på jobbet och jag har väl inte direkt mått som en prinsessa den senaste tiden så kvällarna och den lediga tiden har gått åt till att göra annat som står på min långa prioriteringslista.

Men nu är jag laddad igen...(tror jag) att börja skriva lite mer och berätta vad som händer här hemma.

Jag är numera i fjärde månaden och jag tycker att jag är mycket större den här gången än vad jag var när jag väntade Hugo ( i fjärde månaden alltså). Ska visa kort från då och nu så får ni själva se och jämföra =) Det är kul att se skillnaden...

image57
Månad 4 2005. Lägg märke till den näst intill identiska frisyren på dessa två kort...

image53
Månad 4 2007. Två år senare och jag ser i stort sett likadan ut....suck, har jag ingen fantasi!!???


Ute på tomten händer det grejer. Marcus och pappa har jobbat frenetiskt med att få upp staketet runt huset. Dom har hunnit riktigt mycket under helgen som gått...det blir jättefint när det blir klart!

image54
Den första delen av staketet som kommit upp. Snyggt va?!

Garagenedfarten håller också på att bli klar och vi känner oss väldigt nöjda. Idag damp det ner ett lass med grus mitt på parkeringen. Tror killen kommer tillbaka på onsdag för att jämna ut och avsluta uppdraget. Det ska bli kul att se det färdiga resultatet!

image55
Här  är tanken att det ska få plats fyra bilar... vi förväntar oss gäster, ofta och många!!!

Idag är jag och Hugo ensamma hemma. Pappa är den enda av oss som inte fick ledigt när det var klämdag. Hugo och jag har haft det jättemysigt. Vi har tagit dagen som den kommer. Vi började med att njuta av en god och lång frukoststund i morse, sen har vi busat och lekt. Jag hittade en Astrid Lindgrenskiva på Willys i Katrineholm som vi sjungit och dansat till idag. Vi satt en lång stund framför datorn på morgonkvisten och googlade efter traktorer och lejon...det var en hit! Numera pryder farfars fd traktor vår dataskärm som vårt nya skrivbordsunderlägg...hehe!

image56
Farfars fd traktor... i Hugomun "Tackoj"!


Vi har även hunnit med att gå en sväng på Marieberg med Mackan, Alexandra och Oscar. Hugo och jag delade på en Pan Pizza...mumsigt! Sen var det sovdags så vi brummade hemåt i vår coola Opel som vi köpt av farmor och farfar.

Ikväll ska vi hem till Anna, Johan, Adela och Algot på middag och sen blir det nog en promenix bort till skolan där dom ska elda upp vårt ris. Det ska visst vara lite ponnyridning och varmkorv. Får se hur länge Hugo orkar hålla uppe sina blå. 

Skriver snart igen ;o)

Kram
 

Trädfällarhelg

I helgen kom Farmor och Farfar och hälsade på i Mosås. Det var dags att fälla två träd på tomten, en skogslind och en björk. Roger tog med sig motorsågen och några timmar in på lördageftermiddag var trädena fällda och riset bogserat  bort till Valborgsbrasan vid Mösjö skola. 

Marcus hade frågat någon ansvarig på området om det var okej att vi forslade iväg vårt ris till den platsen där brasan ska vara i år. "Först till kvarn" hade han fått till svar, dom vill nämligen inte ha så stor brasa i år... Den blev enorm när Marcus och Birgit hade åkt iväg med det sista lasset och då var det bara vi som hade bidragit med ris.

Hugo var väldigt imponerad av farfar och alla hans coola verktyg han hade tagit med sig...speciellt motorsågen! Lite läskigt tyckte han dock att det var när den stora skogslinden föll utanför köksfönstret men när björken föll var han däremot lite mer kaxig...."ooooojjjj" var den första kommentaren han släppte ifrån sig.  

image46
Hugo tittar imponerat på när farfar fixar med motorsågen.

image47
Hugo vill göra precis som pappa gör...

image49
Farfar och Hugo tar en välbehövlig paus

image51
Hugo synar farfars coola verktyg!
 

Kändis för en dag...

Härom dan var jag i tidningen. Mamma hade skickat in en bild på mig och grannens katt till "Läsarnas fotoalbum"  i Nerikes Allehanda. Döm om vår förvåning när vi såg fotot i tidningen några dagar senare. Många har kommenterat bilden och undrat om det var jag...bla mammas arbetskamrater hade sett den och mina dagisfröknar. Jag var lite mallig den dagen...med all rätt! Det är faktiskt inte alla som hamnar i tidningen.


image45
 Här ser ni den omtalade bilden...

Kusinkärlek!

Imorse när vi vaknade trodde vi att vi hade vaknat upp i en helt annan värld...snön låg som ett vitt täcke över backen. Kunde verkligen inte förstå att det var sant! Inte nog med det så fortsatte det att snöa en bit in på dagen. Först nu på kvällen har det mesta tinat bort...det ligger bara små snöbollsliknande fläckar kvar på backen.

I eftermiddags kom Mia, Stefan och Seth förbi på lite mat och fika, det var mysigt som vanligt! Hugo var på en gång på sin vakt och stred om sina leksaker som Seth visade intresse för. Jag och Mia fick ständigt gå emellan och medla vem som hade tagit vad först. Inte lätt...

Men efter en stund kunde Hugo slappna av lite och Seth fick inte bara leka med Hugos leksaker, dom kunde även leka med varandra utan att hamna i luven på varann. Det var kul att se! Har några härliga bildbevis på sann kusinkärlek. Tyvärr kunde Hugo bli lite för intensiv i sina kramar och vilket resulterade i  stryptag på Seth så att han började kipa efter andan. Men i det stora hela märktes det att dom hade roligt och tyckte om att leka tillsammans!

image41
Ibland kunde det bli en riktigt tung brottarmatch killarna emellan.
image42
Stackars Seth hamnade ofta i kläm...
image43

Men visst märks det att dom tycker om varann...?!

image44
" Kom hit så får jag ge dig en kraaaaam!"


En heldag i Motala

Igår var vi på barnvälsignelse för lilla Hanna. Vi åkte ivägt idigt  till Motala för att Marcus och Mia skulle hinna öva en stund innan mötet började kl10:00. Både jag och Hugo somnade i bilen...väldigt skönt men man blir så seg efteråt.

Efteråt blev vi bjudna hem till Åsa och Janne där det vankades mat och gott fika. Innan vi skulle åka hem passade vi på att gå ut och ta en liten promenad för att titta på djuren. Hästar och får fick vi både se och klappa...mysigt!

Hugo fick även åka ett varv med farbror Janne i en av traktorerna som dom har hemma på gården. Hugo satt bara och gapade hela åkturen...och även på väg hem i bilen satt han och gapade och upprepade "traktor, traktor, traktor" med sitt eget speciella uttal.



image40

image38

image39