"Min Gugig"

Hej!

Den här helgen var faktiskt den första på länge där vi inte hade något speciellt inbokat. Självklart finns det alltid saker man måste göra, men just den här helgen hade vi inget som krävde att vi passade några tider eller att vi var uppbokade på något annat sätt. Så i fredags morse fick jag en snilleblixt när jag fick för mig att ringa Ludwig för att höra om han hade lust att komma och hälsa på sin storasyster över helgen. Han brukar vanligtvis vara en väldigt upptagen man men jag tänkte iallafall att det var värt ett försök. Överaskande nog visade det sig att han både ville och kunde kumma, så i lördags morse åkte jag och barnen och hämtade honom på tågstationen i Hallsberg. "Min Gugig" sade Hugo och lade beslag på morbror på en gång, även Alva var helt uppslukad av honom och mamma var helt plötsligt ingenting värd. =)

Marcus var överlycklig över det vackra vädret som vi vaknade upp till på lördagsmorgonen och såg sin chans att slutföra trapprojektet. Så han stannade hemma och jobbade med det medan jag och Ludwig åkte vidare med barnen till lek och buslandet. Det är ju alltid populärt, och jag tänkte att Ludwig kanske också skulle upsskatta det.


Grabbarna står och tar igen sig efter tre timmar med lek och bus!

Marcus blev på söndagen äntligen helt färdig med trappen och den blev helt underbar!!!! Huset fick ett helt annat yttre och blev mer propertionerligt. Vilken skillnad om man tittar på före och efter bilderna... Visst ser ni även den fina liggande panelen som Marcus har spikat upp. Han är så händig min man!

FÖRE:


EFTER:


FÖRE:


EFTER:


Lite övrigt vad som har hänt hemma hos oss den senaste tiden; I tisdags var Marcus och barnen på öppna förskolan ute i Täby. Där erbjöds det korvgrillning och hästridning. Hugo som förut varit lite rädd för att rida och att ha på sig ridhjälm hade helt ändrat åsikt om den saken och satte gladeligen på sig hjälmen och lät sig placeras på hästryggen. Oj oj oj vad han har pratat om den där lilla vita hästen som han fick rida på...

Nöjd kille...men kanske en aningen stel =)

Våra vänner Björn och Anette i Västervik har fått tillökning i familjen, en liten Alvin. När Hugo föddes fick vi låna deras spjälsäng och vi har fått behålla den så att vi har kunnat använda den till Alva. Men nu av förståeliga skäl behöver dom få tillbaka den så vi behövde komma på en annan lösning var vi skulle låta Alva sova på nätterna. Som tur är fick vi låna en växasäng av min storaryster Linda som Hugo har använt men som nu bara har stått i källaren sedan han bytte till vuxensäng. Den bar jag upp härom dagen och bäddade i ordning till Alva, som ni ser på bilden ville hon självklart vara med och se vad mamma håller på med.


"En alldeles egen säng...till mig?!"

Hugo gillar när man gör roliga figurer med kaviaren på hans smörgåsar. Så här såg konstverket ut här om dagen.

Ett äppelträd!

På dagis har dom pratat om återvinning och alla barnen fick en Bamsetidning som handlade om batteriåtervinning och så följde det med en kartongbit som man kunde vika ihop så att det blev en batteriholk att lägga gamla batterier i. Självklart "snickrade" vi ihop holken och lade i gamla batterier så att holken blev alldeles fullproppad. Sedan åkte vi till affären där Hugo fick tömma den i återvinningslådan...vilket äventyr för en treåring! =)

"Här i hålet ska man stoppa in batterierna..."

Alva och Hugo är väldigt förtjusta i att reta och bråka med varandra. Men ganska ofta märker man också att dom börjar ha kul tillsammans. Här nedan kommer ett litet bildbevis på ett sådant tillfälle. Alva kiknade av skratt när Hugo skvätte vatten och for runt som en ål i vattnet.


"Du är rolig du, storebror!"

Kram

Trötter, Toker, Glader och Kloker Kindevåg,

Japp, det är vi det, hela familjen Kindevåg!

Trötter, det är jag. Idag har det varit en ganska lång och intensiv dag...det blir man ganska seg utav.
Toker, det är Hugo...ja, och mer behöver jag ju egentligen inte säga om det :o)
Glader, det är lilla Alva som ständigt är glad, fast numera har hon även börjat visa en mer retsam och bestämd sida av sig själv.
Kloker är slutligen min käre man som jag personligen tycker alltid är väldigt klok, men som också ständigt sitter försjunken i arbete framför datorn. Jag tycker att han är mycket tapper!

Annars rullar saker och ting på som vanligt här hemma, förutom att barnen överaskade nyligen med att visa upp nya färdigheter. Hugo kunde helt plötsligt hantera musen till datorn helt själv och sitter numera och spelar pedagogiska dataspel med färger, former, siffror och bostäver. Kul!
Härom dagen kunde Alva helt plötsligt resa sig med hjälp av möblerna. Vilket innebär att det inte bara är blomkrukor på golvet och Tv-boxerkortet som är i fara...allt annat som faller in i kategorin substantiv är numera ett hett villebråd för vår lilla klåfingerjänta!


Hugo lär sig vad formerna heter och hur de ser ut.


"Jag blir så arg när jag inte når sakerna jag vill komma åt"


"Men desto nöjdare blir jag när jag lyckas!"


Hugo tittar på kvällstv och pappa jobbar...som vanligt.


"Trötter" skulle också passa in på Alva som somnade strax efter klockan 18 ikväll. Underbara och älskade flickebarn!!

Kram

Tårtor!!!

Hugo har fyllt år som sagt, vilket innebär mycket fikande med bullar, kakor och TÅRTA!!! Eftersom vi har firat honom i tre omgångar har det även blivit tre tårtor att förtära...här nedan kommer bilder på de smarriga godsakerna :o)



Tårtan som åts tillsammans med mormor och morfar.


Banantårtan som farmor hade med sig.


Bamsetårta måste man ju självklart ha när hela födelsedagskalaset har ett Bamsetema!

Idag jobbade jag 1 1/2 timme på förmiddagen och så hade jag ett långt hål runt lunchtid. Då åkte jag, Marcus och barnen till Lek & Buslandet för att leka och äta lunch ihop. Jättemysigt! När vi satt och åt plingade det till i jobbmobilen och jag fick ett inställt uppdrag på eftermiddagen, så vi åkte hem allihopa tillsammans. Marcus hann jobba lite på trappen vilket han tyckte var skönt att göra igen efter en tids uppehåll.

Nu har Marcus och barnen åkt på sångstund och jag ska snart åka iväg på mitt sena eftermiddagsuppdrag. Skönt att få några minuter i lugn och ro här hemma...det händer ju inte allt för ofta :o)

Ha det gott!

Kram

Välkommen hem pappa!

Efter en hel dag på jobbet är pappa mycket efterlängtad...




Kram


"Budden" fyllde 3 år

I tisdags blev Hugo som sagt stora killen. Vi firade honom på sängen med ett paket på morgonen. Jag skulle börja jobba kl 8 så vi tyckte det passade bättre att fira honom ordentligt på eftermiddagen istället när farmor också skulle vara på plats. Men ett paket fick han som sagt, och vi hade valt ut det som vi trodde att han skulle tycka vara roligast att få och kunna leka med under dagen, en ny bilbana!


Nyvaken treåring och en nyfiken lillasyster.


Bilbana med en borg som blinkar och låter när bilen kör igenom.

När jag kom hem från jobbet var det alldeles tomt hemma. Marcus, barnen och farmor var på barnsång och kom hem efter ett tag. Hugo hade varit svår att få med hem så Marcus hade varit tvungen att locka med att säga att alla dom andra presenterna låg hemma och väntade...då blev det fart på honom!

Vi gick upp på övervåningen så att han fick öppna sina paket och som det verkade tror jag att han blev nöjd. Av oss fick han en kassaapparat till sin mataffär som han har inne på rummet. Låtsaspengar, "Nicke Nyfiken" och SVTs "Stora maskiner" DVD, stämpelset och en Emil i Lönneberga sagoskiva. Från farmor och farfar fick han en fin blomma att ställa i fönstret på rummet samt en ny och fin gardin med traktorer, delar till tågbanan, kläder och ett par riktiga snickarbyxor som han kan ha på sig när han hjälper marcus att snickra. Han var alldeles lyrisk!


Fin blomma och nyckelpiga som är extremt svår att låta bli att röra :o)


Coola traktorgardinen.


"Tjing tjing"


Äntligen!!! Favoritfilmen #1


Farmor hade med sig en smarrig banantårta som Hugo ville hugga in på direkt :o)

En lyckad födelsedag alltså. Nu laddar vi inför kalaset som vi ska ha i Kisa på lördag.

Kram