Road trip till Ullared

Redan efter vår shoppingrunda på Gekås i somras började jag planera inför mitt nästa besök. Jag flörtade lite med Marcus och argumenterade för att det faktiskt är en toppenmöjlighet att köpa på sig julklappar och vinterkläder till barnen, vilket det faktiskt är. Som tur är var han inte svårövertalad och jag kunde genast börja ragga shoppingkompisar. 

Mamma och storasyster Linda var inte sena att haka på. Mamma har aldrig varit där förut och Linda är väl en lika van "Gekåsare" som jag. I några månaders tid har vi planerat inför vår lilla resa tillsammans och i fredags var det äntligen dags.

Klockan 05:00 på fredag morgon ringde väckarklockan och vi klev upp för att göra oss i ordning för att ge oss av. Vi var som fnittriga tonårstjejer som trängdes inne på toaletten när vi skulle duscha och göra oss färdiga så tyst som möjligt för att inte väcka dom övriga i huset som låg och sussade sött.


Morgontrötta och fnittriga =) Mamma, jag och Linda

När klockan slog 06:00 satt vi i bilen och var äntligen på väg till Ullared. Mamma, jag och syrran är en farlig kombination att släppa ut på vägarna. Vi hade stundtals lite svårt att hitta och vi lyckades lura in varandra på lite tokiga vägar, men strax efter kl 10 lyckades vi tillslut rulla in på parkeringen utanför Gekås.

Vi behövde som tur var inte stå och köa, men när vi kom innanför entrén möttes vi ändå av människor och kundvagnar överallt. Vi delade på oss och bestämde träff i det röda fiket efter en timme. Jag hann plocka ner lite barnkläder i kundvagnen innan det var dags att tränga sig fram till cafeterian. Mamma och Linda hade också hunnit fylla sina vagnar med ett och annat. Mamma hittade jättefina koppar och fat och Linda hade även hon rotat runt lite bland barnkläderna. 
Efter en liten stunds vila och en macka och kexchoklad var vi återigen redo att ge oss ut i kaoset.

Efter några timmar var det så dags för lunch. Det kom lägligt eftersom vi alla tre kände oss en aningen vimmelkantiga efter allt shoppande. Vi åt jättegod kinamat och vilade våra fötter en stund innan det var dags att ge sig in i butiken en sista gång. Då var det dags för julklappsletande...vi koncentrerade oss på nedre plan där det fanns musik, filmer och spel, och på leksaksavdelningen på övervåningen. När vi så tillslut rullade ut våra vagnar från kassorna och ut till bilen var det mörkt och kallt ute. Trötta och ömma i fötter och ben var vi inte speciellt laddade för en fyra timmar lång bilfärd, men vi längtade hem till våra sköna sängar.



Efter några stopp på vägen för att tanka och fylla på våra hungriga magar var vi äntligen tillbaka i katrineholm klockan tolv på natten. Den ende som orkade vänta uppe på oss var pappa som mötte oss iklädd morgonrocken vid ytterdörren. Vi bar in alla påsar och sen stöp vi i säng alldeles utmattade efter en otroligt stressig men rolig dag tillsammans.


Bytet!

Hugo och Alva fick som tur var umgås lite med sina storkusiner medans jag var borta. Ebba och Noa kom till Katrineholm på fredagseftermiddagen...och lyckan var gjord!!!


Hugo och Ebba


Noa och Alva

På söndags förmiddagen åkte jag och Marcus en sväng till Norrköping för att hälsa på våra vänner Jenny och Lars som nyss fått en liten Svea. Det var så mysigt att äntligen få träffas igen, det är alltid lika trevligt!!


Lilla Svea, 6 veckor gammal och glad!

Avslutningsvis en rolig bild på Alva...


Så här måste man göra när mormor vispar grädde med elvispen...annars får man ont i öronen!!

Kram


Kommentarer
Postat av: Linda

Jodu!! Det var allt en resa det! Nästa gång övernattar vi så vi hinner med affärerna runtomkring också =)

Kram Linda


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback