Påsk i Långsjöby

Nu är vi hemkomna efter en ganska snabb visit i Norrland.

Vi hade packat våra väskor och stuvat in allt i bilen i onsdags kväll. Kl 03:45 ringde väckarklockan på torsdag morgon och vi klädde bara på oss och väckte barnen som redan sov i sina reskläder och satte dom i bilen och började vår långa resa.

Jag trodde att Hugo skulle vara trött och fortfarande sova när vi bar ut honom till bilen men han var så uppspelt och tyckte det var så spännande så han var piggare än vanligt och stog nere i hallen och bubblade och pratade om allt mellan himmel och jord.
Väl ute i bilen fick han en filt att kura under och en skön kudde att vila huvudet mot och man riktigt såg på honom hur han njöt...

Efter en stund sov båda barnen gott igen och vi kunde köra ett ganska bra tag innan det var dags att göra första stoppet. Innan dess hade vi fikat frukost i bilen (som fortfarande var i rullning). Hugo fick följa med Marcus ut och tanka bilen...mycket spännande!

image418
Hugo äter frukost i bilen

image419
Alva sover sig igenom frukosten...

image420
Hugo hjälper pappa att tanka

När klockan var 11 rullade vi in i Örnsköldsvik där vi stannade för att äta lite mat på MAX. Hugo var i behov av att springa av sig lite vilket passade bra att göra i lekhörnana inne på MAX.

image421
Lite klurigheter att lösa på MAX

image422
Alvas första MAX besök.

Det var härligt att komma upp till kära gamla Norrland. Jag kände mig som hemma igen när vi såg en flock med renar vi vägkanten som inte visade något intresse av att flytta sig när vi närmade oss...

image423
Renflock mitt i vägen

När klockan var tre var vi äntligen framme i Lycksele. Vi var några dagar tidiga än resten av familjen så vi stannade till hos storasyster Linnéa och hennes familj några dagar innan det var dags att ge sig av upp till Långsjöby och stugan.

Nellie och Hugo fann varandra på en gång och lekte kanonbra från första sekund.

image424
Kusinerna myser under filten och tittar på film

Vi passade på att gå ut i det fina vårvädret en dag. Linnéa och Niclas bor precisvid Ume älv så vi traskade ner på isen där barnen fick springa och leka en stund.

image425
Pappa och Hugo busar i snön

image426
Vår solstråle

image427
Hugo drar Nellie efter sig i pulkan...

Linnéa oc Niclas fick en liten Signe den 9 februari. En riktig liten sötnos! Alva och Signe passade på att bekanta sig med varandra.

image428
Signe och Alva i pyjamaserna

På lördagen åt vi lunch och packade in oss i bilarna för att åka upp till stugan. Mamma & pappa och Linda & Jonas och barnen kom upp på eftermiddagen. Den här påsken har det varit oerhört vackert väder men också oerhört kallt. Så det gällde att klä sig varmt.

på söndagen gav vi oss ut ner på isen på eftermiddagen. Solen var på väg ner vilket gjorde att det blev om möjligt ännu kallare och det märktes på barnen som började frysa efter en stund. Men vi hann pimpla en liten stund iallafall.

image429
Barnbarnen tittar imponerat på när morfar borrar hål i isen

På måndagen blev det åter igen fint väder men också lite varmare så vi passade på att ge oss iväg med skotern ut på Sabots´n för att pimpla och grilla. Hugo var fascinerad av skotern och Marcus konstaterade att det var en bra idé att ta med en så stor leksak ut på utflykt =)

image430
Hugo pimplar

image431
Hugo, jag och Ebba skage oss ut på skotertur

image432
Hugo önskar han fick köra en sväng alldeles själv.

Sista kvällen med gänget blev en kareoke-kväll. Ebba och Noa hade tagit med sig ett "SING STAR"-spel med massa gamla schlagergodingar som vi satt och skrålade till. Hugo höll hårt i micken och trallade glatt med och slängde sig även med ett och annat danssteg =)

image433
Hugo sjunger Brandsta City Släckers "Kom och ta mig långt härifrån".

Resan hem igår gick bra. Vi startade kl 7:00 från Långsjöby och var hemma i Örebro kl 18:10. En seg resa men barnen var helt fantasiska!

På ett sätt är det skönt att vara hemma igen men jag längtar tillbaka upp till det härliga vinterlandskapet, lugnet och känslan man får av att vara där. Det är som att bli barn på nytt...

Kram

Kommentarer
Postat av: maria drewitz

Åh vad det låter härligt med riktig vinter!
Vi fick oxå uppleva vintern, fast nere i Norrahammar... Mycket pulka blev det för alla i familjen!
Kram maria

2008-04-02 @ 14:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback