Nu är vi på väg hem igen...

Sitter i bilen igen med datorn i knät. Hugo tittar på Björnbröder 2 och Alva sover. Vi klev upp i morse och plockade ihop det sista och åt frukost tillsammans med Micke, Annsofie och barnen. Fastän vi hade packat in det mesta i bilen igår så stog det ändå massa grejer i hallen när vi skulle åka. Vi lyckades även glömma våra neccesärer (som vanligt) men hade inte hunnit speciellet långt så vi kunde vända om bilen för att hämta upp dom.

Som jag har skrivit tidigare så har vi haft en kanonvecka här nere. Allt har flytit på så smidigt...mycket tack vare Micke och Annsofies vänner som varit så vänliga att låna ut sitt fina hus till oss under den här veckan. Jag har alltid tyckt att det varit kul att få se in i andra människors hem...man kan få så många idéer och tips, och det har jag verkligen fått från det här huset. Det fanns så många fina detaljer, tavlor, blommor, gardiner och....ja, jag skulle kunna fortsätta rada mycket mer, men jag tänkte egentligen att den här bloggen skulle handla om vad vi gjort de senaste dagarna.    

I måndags valde vi att byta land för en dag. Vi tog färjan över till Danmark vilket bara det var ett äventyr i sig som hade räckt för barnen. Efter den 20 minuter långa båtresan klev vi i land och kunde strosade runt på Hälsingörs gator och torg. Självklart smet vi in på ett konditori och köpte kaffe med wienerbröd. Väldigt onyttigt men gott...den kombinationen brukar ju ofta gå hand i hand.


Mmmmmm vad smarrigt!


Ett skönt kort på grabbarna som "står och hänger" i väntan på färjan.


Hugo tyckte det kändes tryggt att hålla sig i något när båten krängde.


Ännu ett familjefoto =)

Igår blev det äntligen fint väder med strålande sol och några extra varma grader ute. På förmiddagen åkte vi ner till Ängelholm city och tog lilleputt-tåget ut till en hembygdsgård där det fanns getter, hästar, fåglar och en jättestor lekpark. Barnen fick mata getterna och leka av sig en stund innan vi åkte hem igen för att äta lite lunch.


Vi åkte lilleputt-tåg genom stan


Barnen matade getterna med spagetti


Med lite mat i magen och med ett stort kaffesug i kroppen packade vi fikakorgen och åkte ner till stranden för att njuta av solens strålar. Oturligt nog försvann dom bakom molnen samtidigt som vi parkerade oss i närheten av vattnet. Men det var skönt att slå sig ner i solstolen en stund och se på när barnen lekte i sanden och i vattnet. Självklart var jag bara tvungen att bada. Jag kan ju inte ha varit så långt söderut utan att ha provat bada i havet. (Sorry Micke, det blir ingen bild på det...hahaha!) 


Micke hjälper barnen att bygga sandslott...undrar vem som tyckte det var roligast? =)

Nu har det gått 12 timmar sedan jag skrev sist. Vi gjorde ett stopp i Kisa på några timmar. Hugo och Seth fick möjlighet att leka med varandra i några timmar och vi hann både fika och äta gott innan det var dags att sätta sig i bilen igen. Nu är vi äntligen hemma i Örebro igen och till vår stora lättnad stod huset kvar...men tyvärr har det vuxit upp en äng runtom huset...vi tog oss nästan inte in! Marcus laddar  redan nu för att ge sig ut imorgon bitti med gräsklipparen. Det kommer nog ta några timmar. Nu ska det bli skönt att få sova i våra egna sängar...det var ett par veckor sedan sist. Som man brukar säga; Borta bra men hemma bäst!

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback