Snickarglädje!

I tidigare blogg har jag skrivit om att Marcus håller på att ge trappen upp mot entrén en "ansiktslyftning". Det projektet har fått vila ett tag medan Marcus bytte panel på kortsidan av huset tidigare i augusti. Men nu har han tagit sig an trappen igen och har nu kaklat bron och trappen samt fogat ungefär hälften av den ytan.

I fredags åkte vi till Kisa i hopp om att Marcus och Roger skulle kunna ordna till fem stycken pelare till trappräcket. Vi har letat med ljus och lykta efter ett hyvleri eller en affär som kunde tillverka eller sälja just sådana pelare som vi vill ha, nämligen runda med en diameter på ca 13-13,5 cm. Ingen vi har pratat med har kunnat hjälpa eller erbjuda oss det så då fick vi helt enkelt ta saken i egna händer. Därav denna sista minuten resa hem till Kisa. Marcus morfar har nämligen en svarv ute i "smäjja" och Marcus pappa har många fin fina verktyg så dom snickrade till fem fina pelare precis så som vi ville ha dom. Mycket bra!!


Ihoplimmade och åttkantiga i väntan på att bli svarvade.


Minnen från träslöjden i mellanstadiet smyger sig på...


Färdiga och godkända av Hugo :o)




Medan Marcus och Roger stannade kvar i Mobyt och svarvade vidare så åkte farmor, Hugo jag och "Lala" hem för att förbereda middagen. Hugo var ute på baksidan och lekte...(trodde vi) men när vi tittade ut genom köksfönsret var han inte riktigt där vi trodde att han skulle vara. Istället hittade vi honom högst uppe på stegen som stog lutad mot stugan. Busunge!!! -Jag är i taket! tjoade han stolt :o)



När Hugo inte klättrade på stegar eller tittade på när pappa och farfar snickradei källaren byggde han motorväg av farfars virke som låg i vedhögen. Blixten McQeen fick äran att provköra.

En mycket trevlig helg...men nu är det dags att börja jobba igen. Först ut är jag som ska jobba måndag och tisdag och onsdagkväll. Marcus ska ut och resa med jobbet den här veckan och så ska han ge sig på Blodomloppet som går av stapeln inne i stan på torsdagskvällen. Lycka till älskling!!

Kram

Kommentarer
Postat av: linda

Tjena!

Ni verkar ha haft en bra helg. Tur att du har en så händig man =) Min har trots ryggont kommit en bit på staketet nu. Härligt! Det kommer att bli sååå bra. Ska bli kul å se trappräcket och det klinkrade golvet färdigt sen. Kramar till alla från oss

Linda


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback