Childrens upptäckarhus

Idag har jag och barnen varit på Childrens upptäckarhus i Hallsberg. Vi hade inget särskilt inplanerat idag så jag tänkte det kunde vara kul att åka iväg och göra något annat en stund.

Childrens upptäckarhus är en stor "lekplats" för barn där de får testa, tänka och ge utlopp för sin fantasi. En stor pedagogisk lekplats helt enkelt. Hela byggnaden består av flera olika rum som var och ett har ett eget tema exempelvis, "Hos tandläkaren", "I ladugården", "i affären" osv osv. Allt som finns i rummet är till för barnen att leka med och samtidigt finns det olika typer av "Knep och knåp" för barnen att klura ut och fundera kring.

Hugo har sprungit från rum till rum och lekt som en galning hela dagen. Vi har haft kanonskoj!!

 image466
Hugo fiskar i det 25 meter långa badkaret

image467
Ett stort landskap bara till för att köra bil på =)

image468
Alva undrar om det är brandman hon ska bli när hon blir stor

image469
Det är klart mamma ska vara med och skoja lite granna =)

image470
Hugo hugger in på den virkade prinsesstårtan i caféet

image471
"Ett paket flingor vill jag också ha..." Hugo handlar på mini coop.

image472
Många varor ska upp på varubandet...och självklart glass i stora lass!!!

image473
Liten Alva undrar hur hon kunde hamna här ??!  =)

När pappa kom hem hade han med sig en överraskning till Hugo...en SKATEBOARD!! Den skulle självklart ut och testas på skateboardrampen på en gång.

image474
Hej och hå vad det går...

Ikväll är det Valborgsmässoafton och vi hade planer på att bjuda hem Cedermarks på middag men både jag och Marcus är helt utmattade och kände att vi inte orkade samla kraft att ordna med något eller vara sociala ikväll så vi ringde och avbokade. Men till brasan tog vi oss iallafall... När vi kom fram till skolan i Mosås där firandet skulle vara blåste det stormvindar och himlen blev allt mörkare och regnet började falla, så vi blev inte speciellt långvariga. Vi valde faktiskt att gå hem innan dom hann tända brasan...jaja, så kan det gå.


image475
Kallt, blåsigt och regningt...en typisk svensk Valborg!

Kram

Kommentarer
Postat av: Linda

Verkar vara ett kul ställe det där, det får nog bli en vända till Hallsberg ! Vilken stor kille som åker skateboard! Noa får ta med sin nästa gång, det har han tjatat så om. Här regnade det också på valborg, men Jonas viftade på till kören och sen åkte vi hem. SVT var där och filmade så Jonas och kören hamnade på tvärsnytt. Gå in på SVT.se och kolla...
Ha det så bra och tack för titten senast. Maila gärna över några kort på barnen så jag får något nytt att sätta upp på jobbet =)
Kram Linda

2008-05-01 @ 09:13:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback