Händelserik semester!

Hemma på gården händer det ständigt någonting. Marcus började bygga vårt lilla "förråd" under trappen för två veckor sedan och nu är det klart. På vardera kortsida har han byggt grindar som går att öppna och under trappen kan han nu förvara plank och annat virke som inte är så kul att ha liggandes i garaget. Det finns även gott om plats för gräsklippare, Hugos utomhusleksaker och så småningom en plastkista att förvara dynorna till utomhusmöblerna. Mycket praktiskt!!

    
Förberedelse....                                     Före...                   och                            Efter

Efter mycket jobb och slit åkte vi iväg på en liten semestertripp till Falkenberg för att hälsa på Mackan, Alexandra och Oscar. Det blev en härlig helg i goda vänners lag. Vi var ute på utflykter på dagarna och på kvällarna spelade vi spel och umgicks. Härligt!!

 

På lördagskvällen blev vi utbjudna på fin restaurang. Det hade varit trist väder hela dagen men medan vi satt på uteterassen och väntade på maten sprack det upp och solen sken på oss. Maten var supergod och vi promenerade sedan hem genom stan och njöt av allt det vackra runtomkring oss. Underbar kväll!

  

På söndagen åkte vi först iväg till en marknad som fanns en bit utanför stan. Det fanns mycket skräp att titta på men vi hittade faktiskt ett par nya Foppaskor till Hugo eftersom han haft sönder sina gamla. Efter det åkte vi ut till havet där pojkarna somnade i sina vagnar och vi passade på att fika gott under tiden.

  

Efter vår lilla fikapaus ute vid havet åkte vi iväg på fårsafari. Det var en hit! Vi (plus massvis med annat folk) fick åka i vagnar bakom en traktor ut på gärdena där får och kor gick och betade. Hugo blev eld och lågor över traktorfärden men blev minst lika exalterad över fårhunden som jagade in fåren i grupp. "Kom vovven, kom" skrek Hugo glatt och försökte ivrigt vinka till sig hunden när den smög runt på kommando utanför vår vagn. Festligt! Efteråt när vi kom tillbaka till gården fick barnen självklart klappa några tama får som fanns inhägnade.

  

På måndagen var det så dags för ULLARED....JAAAAA!!!!!! Jag hade sett fram emot detta hela helgen men när vi väl kom fram till Gkås började jag tvivla och Marcus var nog ärligt talat redan på väg att vända hem till Örebo i tanken. Vi möttes nämligen av parkerade bilar längs med gatorna och skyltar som varnade bilister för att åka in på parkeringsområdet med risk för att bli utan parkering. Det visade sig nämligen vara så att det inte bara var vi som bestämt oss för att gå på Gkås den måndagen utan 26 000 andra hade fått för sig samma sak. Vi fick senare höra att det var nytt besöksrekord och man hade till och med varnat allmänheten via radion att inte åka till Gkås den dagen för att det var så mycket folk. Vi valde att ta tjuren vid hornen och ställdes oss i kö för att komma in, 20 minuter senare var det vår tur att komma in genom entrédörrarn och Hugo blev less och grining redan på en gång så Marcus tog med sig honom ut igen och åt korv och tittade på traktorerna som körde runt med kundvagnarna på parkeringen. Efter en smått hysterisk shoppingrunda var vi relativt nöjda och ställde oss i kön till kassan och friheten där ute. Vilken upplevelse!

Min kära syster och svåger och deras lilla Nellie har varit på besök de senaste dagarna. Dom kom i torsdags och åkte vidare mot nya semestermål i dag vid lunchtid. Det var en fröjd att få ha dom här i några dagar och rå om dom. Nellie och Hugo lekte bra ihop och Nellie tuffade till sig dom sista dagarna och nöp ifrån om det var något hon inte tyckte om att Hugo gjorde. Det sötaste av allt var nog första kvällen när dom stog redo i sina pyjamaser för att krypa till kojs och smög in i famnen på varandra och gav varann en varm och go godnattkram. Då smälte fyra stolta föräldrahjärtan!!

Tyvärr har vädret varit uselt under deras vistelse i Örebro men vi har ändå kunnat hitta på lite roliga aktiviteter. Vi har varit i lekparken, på IKEA, Marieberg och en sväng i Nora för att äta smarrig glass. Det har blivit sena kvällar och sköna sovmornar. Barnen har sovit utomordentligt bra dessa dagar....helt underbart!! 
Nu längtar jag massor till julen för då ska vi få träffas ännu mer men då hemma i Katrineholm hos mamma och pappa.

         

Kram

Kommentarer
Postat av: Anonym

GeKås inte Gkås. Tycker om dig ändå. Hoppas att det blir en tradition att ni kommer till Falkenberg för det var himla kul att ha er här. Kram på er

2007-07-31 @ 12:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback