Ebbahelg

I fredags kom min älskade systerdotter Ebba hit. Ända sedan Ebba var liten har vi haft "Ebba och moster-helger". Efter några år flyttade vi från Västerås till Örebro och sedan dess har det blivit längre mellan gångerna, men det är alltid lika mysigt att få rå om henne lite extra. Den här helgen började med att Ebba och Linda kom hit på fredag eftermiddag. Vi fikade och pratade lite innan Linda skulle vända hemmåt igen.

När Linda åkt hem satte vi igång att laga mat och efter att den var uppäten satte Ebba, Hugo och jag oss i bilen och åkte iväg till godisaffären för att köpa lite gott fredagssnacks. Hugo tyckte det var jättespännande att ge sig iväg så sent på kvällen. "Mamma nu sova...men inte vi! Vi handla godis!!" sa han lite uppspelt när vi gick ut till bilen och det var alldeles becksvart ute.

Barnen hade väldigt svårt att somna så jag och Marcus kämpade ganska länge för att få dom (främst Alva) att komma till ro. När dom väl somnat kunde vi ha lite mys med Ebba framför tv:n och titta på Idol. Marcus gav upp tillslut och kröp till kojs innan idol ens var slut. Jag och Ebba höll ut lite längre för att kunne bevittna hur en av "Robinarna" åkte ur programmet.

På lördagen åkte vi till Lek och buslandet efter frukost. Hugo och Ebba sprang runt och lekte och hade det skoj. Vi fikade och köpte ännu mer godis (är man hos moster och hälsar på ska man inte gå godislös...hihi) och så busade vi vidare innan det var dags att åka hem för att äta lunch. På kvällen passade Hugo och Ebba på att bada och vi kunde höra hur dom skrattade och skojade inne i badkaret. Hugo har verklige njutit av det celebra besöket den här helgen. Ebba är ju lite utav en idol för honom.
När Hugo och Alva somnat (mycket smidigare den här aftonen) kröp vi upp i soffan jag, Ebba och Marcus och tittade på en film som Ebba hade med sig. "Bron över till Tirabitien", tror jag den hette. En mysig men lite sorglig familjefilm och Ebba somnade utmattad i soffan.


Busfrön


Ebba och Hugo försöker bestiga en vulkan.


Tittut!


Självklart skulle mamma också krypa ner i bollhavet.


Nybadade och pyjamasklädda godingar.

Idag, söndag, fick vi sova till strax innan åtta, härligt! Tog det lugnt och fikade frukost och lekte lite med lego innan vi klädde på oss för att åka till Marieberg där vi fikade i ett av de nya och fina fiken. Hela Marieberg köpcentrum håller på att renovers upp och kommer någon gång nästa år öppnas upp som ett alldeles nytt köpcentrum med en hel drös av nya affärer. Sen åkte vi hem för att äta lite lunch innan det var dags för Ebba att packa ihop sina saker och åka hem. Vi hade kommit överens om att möta Linda i Arboga för att göra "överlämningen". Linda var lite sen till mötesplatsen McDonalds så vi passade på att gå in och beställa varsin glass. När vi satt där så ramlade det helt plötsligt in några välkända ansikten...nämligen grabbarna från dansbandet Scotts. Dom blev kända över en natt genom sin medverkan i SVTs nu pågående programsatsning "Dansbandskampen". Dom såg lika välstädade och trevliga ut i verkligheten som dom gör på TV.


Mmmmm vilket gott fika!


Alva (även kallad Ebba och Abba den här helgen) fick sitta i en supersnygg stol av märket BRIO.

Nu sitter jag och Marcus i soffan efter en fullspäckade helg. Marcus laddar inför två dagar på hemmaplan med barnen och jag laddar inför jobbet som drar igång imorgon bitti igen. Den här veckan kommer det bli endel kvällsuppdrag och andra åtaganden...så det är full fart fram till nästa efterlängtade helg som vi kommer att tillbringa i Kisa.

Kram

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback